Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

300-метровият трибагреник отново бе част от честването на 3 март в Стара Загора

Традиционният 300-метров национален трибагреник отново бе част от честването на Освобождението на България в Стара Загора. Инициативата датира от 2014 г. и през миналата година бе подновена след 2-годишна пауза заради ковид пандемията.

За отбелязването на националния празник в Стара Загора информират от общината. Честването е започнало с молебен за България, отслужен в Катедрален храм “Св. Николай Мирликийски Чудотворец”. След това пред посветените на освобождението паметници в града едновременно са поднесени венци и цветя в знак на почит и признателност. Представители на местната и държавната власт, общественици, гости и стотици граждани са присъствали на ритуала по издигане на националното знаме пред сградата на община Стара Загора.

По традиция точно в 11.00 часа е потеглило паметното шествие под надслов “За Свободата… Да развеем българското знаме”, поведено от кмета Живко Тодоров. 300-метровият трибагреник е понесен на ръце към мемориалния комплекс “Бранителите на Стара Загора” – мястото на кулминацията на общоградското честване на празника.

Поздравления за 3 март са поднесени от Живко Тодоров и бригаден генерал Станимир Христов, командир на Втора тунджанска механизирана бригада. Сред официалните гости са били Атанас Славов – министър на правосъдието, народни представители, заместник-кметовете на Стара Загора Радостин Танев, Мартин Паскалев, Надежда Чакърова, Павлина Делчева и Милена Желева, секретарят на общинската администрация Делян Иванов, председателят на Общинския съвет Ивета Лазарова и общински съветници, областният управител Ива Радева и заместникът ѝ Теодора Нончева, представители на Тракийския университет и др.

В рамките на честването е проведен концерт на Невена Цонева и фолклорния ансамбъл “Зорница” към читалище “Св. Климент Охридски – 1858”. Сред съпътстващите събития са детски работилници по родолюбие, тематични демонстрации и изложби. По повод празника в автобусите на градския транспорт звучат патриотични песни, а пътуващите получават поздрав със специално изработени картички.

Празничният ден в Стара Загора ще завърши с родолюбивата инициатива на народно читалище “Настроение – 2017” – “Пробуждане с хоро”, на площада пред Общината от 16.00 часа.

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button