Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Детският конкурс-изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ очаква участници до 20 февруари

Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора и тази година реализират традиционния Детски конкурс-изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала”. Инициативата е разделена в три възрастови групи – първата включва детски градини и подготвителни групи, втора I – IV клас и трета – ученици от V – VII клас, като се допускат индивидуални и групови участници. Срокът за предаване на готовите мартеници е 20 февруари в сградата на ЦПЛР – ул. „Захарий Княжески” № 71, ет. 3. Изискването към творбите, изработени от най-малките деца, както и тези, дело на колективи, е да бъдат аранжирани върху картонени табла. Произведенията няма да бъдат връщани на авторите им след приключване на конкурса.

На 29 февруари, от 15.00 часа, във фоайето на Община Стара Загора официално ще бъде открита изложбата „Баба Марта бързала, мартенички вързала”.

„Първи март е един от най–любимите празници на малки и големи. Този красив български обичай е свързан с хилядолетна традиция. Закичвайки се с мартенички, предците ни са изразявали надеждата си за едно ново, по – добро начало. Мартеничките са един от най–обичаните български символи за здраве, дълъг живот и берекет. Нека продължим и спазим българската традиция”, казват организаторите и канят децата да сътворят автентични и оригинални червено-бели украшения.

Протоколът с отличените от конкурса участници ще бъде публикуван на сайта на Център за подкрепа за личностно развитие-Стара Загора на 28 февруари, а всички отличени деца и институции ще получат своите грамоти и награди на място в ЦПЛР – Стара Загора след 1 март.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button