Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини

Марижана и нейните талантливи деца

На Светли понеделник ви срещаме с хора, които носят светлина. Които правят живота ни по-добър, по-смислен, хора, които са докоснати и ни докосват. Марижана Иванова е име и обичан глас в българската музика. Не едно и две са нейните изпълнения, превърнали се в любими песни на няколко поколения. В края на миналата година в зала 1 на НДК Марижана бе сред 24-те големи изпълнители на българската естрада. Поканата за участието в концерта “Обич и песен”, дойде от продуцента Евгени Боянов.

Освен голямата сцена обаче, Марижана се е посветила и на талантливите деца –  от 2008-ма година тя работи с бъдещите големи надежди. Развива таланта им с търпение и обич, предава им  опита си, натрупан от професионалните изяви на сцена.

Две са школите, в които сега един от най-добрите гласове на България работи индивидуално с ученици – едната от тях е в читалище “Георги Бакалов -1933” с председател Таня Михайлова, а втората е към Общинския център за култура “Нончо Воденичаров”, в Раднево. Малко са музикалните педагози и артисти в България, които избират индивидуална работа с ученици – защото е енергоемко, изисква време и пълно себеотдаване, не отрича Марижана. Нейни ученици вече са поели по пътя на славата и жънат успехи. Пет са децата в школата по поп-музика в читалище “Георги Бакалов” в Стара Загора, с които към момента индивидуално работи певицата.

Едно от момичетата е Симона Динчева. Само за миналия творчески  сезон, девойката  има над 10 награди от участия. Защо Симона печели толкова много награди – отговорът е трябва да я чуете. И можете да го направите в прикачения звуков файл. От който ще научите и какво дава музиката на учител и на нейните ученици. И лесно ли е твой учител да е тъкмо Марижана.

Дарина Колева, Радио Стара Загора

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button