Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Любопитно
Популярно

Социалните медии трябва да възстановят разходите на жертвите на измами за онлайн покупки

Измамите при покупка, при които хората купуват стоки, които никога не пристигат или не са както се рекламират, сега представляват две трети от всички докладвани измами.

Технологичните компании трябва да помогнат за обезщетяването на жертвите на измами при покупки в социалните медии, заявиха шефове на Barclays.

Това се случва, след като данни от банката разкриха скок в броя на измамите в социалните медии, засягащи британските купувачи.

Измамите при покупка, при които хората купуват стоки, които никога не пристигат или не са както се рекламира, сега представляват две трети от всички докладвани измами, според проучването.

Barclays заяви, че 88% от тези измами, които причиняват на жертвите да загубят средно £ 1,000, започват в социалните медийни платформи.

Банката призова да се направи повече, за да се предотвратят тези измами, като поиска по-нататъшни действия от страна на компаниите за социални медии и политиците.

Тя призова фондът за възстановяване на жертвите да бъде финансиран от всички фирми, чиито системи и платформи се използват за извършване на измами, включително технологични компании и банки, като част от четири препоръки.

В момента жертвите се възстановяват само чрез финансиране от банки, казаха от Barclays.

Банковият гигант също така призова за създаването на междуправителствена група в рамките на Министерството на вътрешните работи, която да се занимава с проблема, за да координира регулаторите, политиците, индустриалните групи и компаниите в различни сектори.

Предотвратяването на измами също трябва да стане задължително, особено за технологичните компании, в преход от настоящите доброволни мерки.

Barclays също така призова правителството да накара организациите да публикуват своите данни за измами, за да информират потребителите за рисковете, свързани с използването на техните платформи.

Мат Хамърстейн, главен изпълнителен директор на Barclays UK, заяви: “Тъй като толкова голяма част от живота на всеки сега е онлайн, от поддържането на връзка с приятелите и семейството до пазаруването, важно е хората да се чувстват сигурни в платформите, които използват.

“Нашите данни показват, че технологичните платформи, особено социалните медии, сега са източник на почти всички измами.

“Можем само да отблъснем тази епидемия и да защитим конкурентоспособността на Обединеното кралство, като спрем измамите при източника им, предотвратявайки притока на средства към организираната престъпност.”

Източник: INDEPENDENT

Подобни публикации

Back to top button