Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Стара Загора вече има Географска информационна система

Стара Загора е една от шестте български общини, които разполагат с Географска информационна система. Тя е улеснява работата на администрацията, бизнеса и гражданите, спестява време и административна тежест, от полза е при разработката на проекти и в работата на местната администрация, обясни кметът Живко Тодоров.

Системата е достъпна на адреса – https://gis.starazagora.bg/

Тя е разработена за шест месеца, на български език, данните са собственост и притежание на общината и на институциите, а ГИС ги вплита в едно, не се изисква регистрация от потребителите и е достъпна за всички.

Нашата система е написана по технологията на ФБ, модерна е и е устойчива на атаки, работи много бързо, увери инж. Иван Мяшков от фирмата-изпълнител.

ГИС е един вид дигитален атлас за общината, тя съдържа карти на подземната и надземната инфраструктура, на всички видове комуникации, на градския транспорт, има регистър на дърветата, осъществява достъп до ОУП.

Системата дава възможност да се получи и пълна кадастрална информация, както и да се предотвратят щети по подземните комуникационни системи при ремонтни дейности. ГИС позволява да бъде надграждана с още данни и информация, могат да бъдат добавени и различни модули, а фирмата-изпълнител се ангажира с една година техническа поддръжка.

С подобни системи разполагат всички европейски администрации.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button