Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Култура
Популярно

За втори път в Стара Загора организират Детски арт фестивал “Промая”

Община Стара Загора, Travel Craft Club и НЧ “Родина-1860” канят всички малки и големи изследователи, експериментатори, любознайковци и сръчковци на втория Детски арт фестивал “Промая”, съобщиха за “Фокус” от местната администрация. Събитието ще се проведе днес от 10.00 до 16.00 часа на Кестеновата алея в парк “5-ти октомври“. Тази година фестивалът е с научно-експериментална насоченост.

Подготвена е сцена с ефектни научни шоута и повече от 20 разнообразни работилници, напълно безплатни, в които децата могат да вземат участие, да усвоят нови знания, да творят и да отнесат направеното вкъщи. На всеки кръгъл час на обособената сцена всеки дошъл ще има възможността да види удивителни “Научни Шоу програми“.

Научно шоу на ДНК (Детски Научен Клас), заедно със създателя Явор Денчев – магистър по микробилогия (Университет на Виктория, Канада), учител и аниматор с дългогодишен опит както в България, така и в Канада, ще покаже, че науката е вълнуваща и е в нашите гени.

Децата ще бъдат запленени от химичните и физични експерименти на “Корпус за бързо гърмене”, които ще дойдат специално в нашия град от Софийски университет. Димитър Узунов, отново от София, ще издаде “Как се създават научно-фантастични светове“, а Мариела Станчева ще разкаже за “Наръчника на бунтаря за разваляне на часа по математика“.

Алеята на кестените ще бъде превърната и в научна “лаборатория” с куп интересни работилници и занимания за всички.

Астрономическа обсерватория, Стара Загора ще има свой специален щанд, на който ще ни пренесе в далечния свят на планети и космонавти с:

• Мултимедийни презентации: нови данни от космическия телескоп “Джеймс Уеб“ за дълбокия Космос, хранене на космонавтите по време на орбитални полети и космически пътешествия, Слънце и слънчева активност, космически мисии до Марс и др.;

• Наблюдения на повърхността на Слънцето с телескоп със специален слънчев филтър;  Представяне на космически храни

•Космическа работилница “Направи си сам спътник“.

Ще има още много игри и забавления:

Работилница за минерали, “Сгъни наука“, “3D принтиране“ с Михаил Загорски, “Светът на байта“, Първи стъпки в програмирането с Blue Bot&Bee Bot, заедно с Регионална библиотека “Захарий Княжески“. Работилница за съзвездия с Travel Craft Club, Ментална аритметика, Клуб “Забавна астрономия“ и Клуб “Млад експериментатор“ на ЦПЛР, презентация и STEM работилници на ДИПКУ към Тракийски университет Стара Загора.

Входът е свободен.

Източник: Агенция Фокус

Подобни публикации

Back to top button