Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Култура
Популярно

Започна 13-тото издание на “Пиеро” в Стара Загора

15 са спектаклите, които са включени в конкурсната програма на Международния куклено - театрален фестивал за възрастни

В Стара Загора започна 13-тото издание на Международния куклено – театрален фестивал за възрастни „Пиеро“. 15 са спектаклите, които са включени в конкурсната програма тази година, а участниците са над 300. От тях българските трупи са четири, една е копродукция на България, Германия и Люксембург. Чуждестранните трупи са от Италия, Израел, Полша, Сърбия, Гърция, Турция, Испания, Норвегия и Чехия.

Директорът на Кукления театър в Стара Загора Дарин Петков откриизложбата със сценография и плакат на Мариета Голомехова и Люба Томова по време на официалното откриване на фестивала днес в художествената галерия в Стара Загора. На добър час на участниците пожела и зам.-кметът Милена Желева:

„Искам да благодаря на организаторите. Не знам дали си представяте колко безсънни нощи има за да се случи тази магия. Община Стара Загора ще продължи да подкрепя фестивала през всички следващи издания. „Пиеро“ е вдъхновение. Изложбите, които се откриват днес са само един малък пример за това.“, каза Желева.

Над 30 са съпътстващите събития, включително изложби, майсторски клас, представяния, кинопанорама и концерт.  Теодор Ушев също пристига в Стара Загора, за да представи филма си “Физика на тъгата” в рамките на анимационната кинопанорама.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button