Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Култура
Популярно

Историческа дискусия за Трети март в Стара Загора

Членовете на Инициативния комитет за запазване на Трети март като национален празник на Република България – акад. Иван Юхновски, проф. Искра Баева, Петър Витанов, Димитър Данчев, както и проф. Иван Върляков и Йордан Пеев ще участват в дискусия „Трети Март – история на свободата” в Стара Загора. Събитието ще се проведе днес от 17.30 ч. в Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Инициативният комитет за провеждане на референдум продължава със събирането на подписи в цялата страна. Стотици доброволци участват в родолюбивото начинание.

„Въпреки опитите подписката да бъде спряна, продължаваме, защото гласът на хората трябва да бъде чут. В момента няма по-важна мисия от тази да запазим националния ни празник“, коментира председателят на ИК Петър Витанов.

Смяната на националния празник е част от промените в Конституцията, които управляващото мнозинство ще разглежда през декември. Политическите партии все още не са се отказали да сменят националния празник, въпреки изявленията си отпреди месеци, че ще го направят.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button