Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Любопитно
Популярно

Казанлъчани изхвърлиха рекордните 137 490 кг ненужни вещи и дрехи

По време на тазгодишната кампания „Да почистим Казанлък“ са събрани близо 138 тона ненужни вещи и отпадъци, като количеството е рекордно, отчитат от община Казанлък. От там допълват, че кампанията, която се проведе през почивните дни е получила  широк отзвук сред жителите на Казанлък и в резултат са били изхвърлени и прибрани седем пъти повече боклук, в сравнение с миналата година- 137 490 кг. ненужни вещи.

Организирано, служителите на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата” са приели и извозили:

– Едрогабаритни и битови отпадъци –  126680 кг.

– Електрически уреди – 2 880 кг. (извозени от фирма “ДК СОФТ ТРЕЙД”)

– Дрехи – 1 030 кг.

– Строителни материали – 6 900 кг.

На седем пункта в града гражданите имаха възможност да се освободят от ненужно електрооборудване, мебели, дрехи и други непотребни вещи. На други осем места в града бяха разположени специални контейнери за дрехи.

Казанлъчани активно се възползваха от възможността да поискат извозване на ненужни вещи от дома и в рамките на двата дни са посетени над 30 адреса, сред заявките има и такива на възрастни и самотни хора.

Дванадесет гражданина са се възползвали от депонирането на строителен отпадък на депото в местност „Каракос” – общо 6 900 кг.

Масово казанлъчани са се освобождавали от едрогабаритни вещи /дивани, маси, легла, гардероби и др./ – общо 8 260 кг., които са извозени до Претоварната станция. Допълнително, от граждани до там са транспортирани още 3 780 т. битов отпадък.

Участие в кампанията взеха и служители на Общинското предприятие по чистота, които организирано почистваха битови отпадъци в местността „Старите лозя”. От двата района – северно от бл.45 и бл. 46 в жк. “Изток” е извозен събран битов отпадък общо 12 520 кг.

Казанлъчни целогодишно могат самостоятелно да разчистват своите едрогабаритни отпадъци като ги извозват до Претоварната станция, до старото сметище на града, която работи и в събота до обед.

През цялата година на тел. 0431 63 880 жителите на Казанлък могат да поръчват на Общинското предприятие по чистота контейнер за едри строителни отпадъци и старо домакинско обзавеждане, като заявки се приемат от понеделник до петък, от 08,00ч. до 17,00ч.

Община Казанлък благодари на всички, които се включиха в кампанията „Да почистим Казанлък”!

По публикацията работи: Деян Денев
Източник: БНР
Снимка: Община Казанлък

Подобни публикации

Back to top button