Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

На Бузлуджа има блокирани хора в хижите и хотела, но са на безопасно място

Областният управител на Стара Загора Ива Радева е на обход по главните пътища в областта, за да провери състоянието им, предаде репортер на "Фокус". В момента тя се намира на върха на прохода "Шипка".

“Въпреки, че пише, че проходът “Шипка” е отворен, той е затворен. От южната страна се почиства непрекъснато, но от северната има паднали клони и дървета, които все още се разчистват. Няма хора горе, всички са прибрани. Няма бедстващи. Снегорините продължават да чистят и вероятно по-късно през деня ще бъде отворен. Въпреки това се въздържайте от пътуване, защото обстановката е непредвидима. Проходът на Републиката също е затворен. Семейството, което през нощта беше бедстващо и затрупано, вече е спасено. На Бузлуджа има хора, които са блокирани в хижите и хотела, но са на безопасно място. Има много села в общините Казанлък, Павел баня, Стара Загора и Гурково, които са без ток. Работи се по възстановяване на проблемите. Засега няма нужда от допълнителна техника. Всички работят и са на място”, категорична е Радева.

Източник: Варна24

Подобни публикации

Back to top button