Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаПрепоръчани

Нинова среща Борисов

Нинова: Борисов ми се обади тази сутрин, утре ще се видим. Габриел още не е избрана за премиер, така че малко по-скромно

“Мисля, че главата на Гешев е част от сделка за правителство. Мисля, че тази оферта от Габриел е оферта към ПП-ДБ, на която да не могат да откажат. Мисля, че не е нейна работа да казва: “Моето правителство и моя правосъден министър ще направят това и това”. Първо още не е избрана за премиер. А няма “мое правителство и мой министър”. Това са Министерският съвет на България и зад него стоят партии”, каза Корнелия Нинова пред бТВ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в ефира на bTV, че левицата ще се срещне с ГЕРБ-СДС, за да каже Бойко Борисов какъв формат на правителство вижда. “Обади ми се сутринта, преди да дойда в студиото. Покани ни на среща. Тя вероятно ще е в понеделник във формат представители на двете формации. Очакваме утре той да каже каква му е идеята за съставяне на правителство”, заяви Нинова.

Според нея начинът за обявяване на премиер и номинациите, както и програмата, е грешен подход. “Правилният е всички да се съберем, да извадим пет-шест неща, важни за България, да определим разумни срокове и тогава да търсим хората, които да изпълня тези задачи. Според мен не трябва да са лидери и ярки политици. Не се прави така политика – ето ви премиер и политици и попълвайте”, каза Нинова.

Тя обясни, че от БСП ще се явят на срещата, на която ги канят. “Ще отидем на разговорите, на които ни канят и ще видим дали имат намерение за корекция, и ще решим”, коментира Нинова.

Лидерът на левицата каза още, че може да подкрепят експерти с експертен кабинет, но само след допитване до членовете на партията, които да решат.

Нинова коментира и исканата оставка на Иван Гешев от номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

“Мисля, че главата на Гешев е част от сделка за правителство. Мисля, че тази оферта от Габриел е оферта към ПП-ДБ, на която да не могат да откажат. Мисля, че не е нейна работа да казва: “Моето правителство и моя правосъден министър ще направят това и това”. Първо още не е избрана за премиер. А няма “мое правителство и мой министър”. Това са Министерският съвет на България и зад него стоят партии. Така че първо малко по-скромно. За нас това означава политическа намеса, защото тя вече се явява и като политическо лице. А още  това е най-бързата реакция в системата – за 24 часа от пълна подкрепа на Гешев шестима прокурори да се обръщат, за да му искаш оставката. Тези хора не са независими”, каза още Корнелия Нинова.

Източник: Гласове

Подобни публикации

Back to top button