Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини
Популярно

Община Стара Загора приема предложения за наградата “Стара Загора” и “Млада Загора”

Община Стара Загора обяви началото на приема на предложения за присъждане на Наградите “Стара Загора” и „Млада Загора“ за 2023 година. Това съобщават от местната общинска администрация на сайта си. Отличията се присъждат по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Номинации за наградата „Стара Загора“ могат да издигат държавни и общински органи, обществени и професионални организации и творчески сдружения, както и граждани на община Стара Загора. Те се подават до кмета в писмен вид не по-късно от 15 април. Отличието се присъжда в две направления – “Наука и образование” и “Култура и изкуство”. Кандидатите в направление “Наука и образование” трябва да са изявени професионалисти с доказан принос и иновативни подходи в учебно-възпитателната работа.

За присъждане на наградата “Стара Загора” в направление “Култура и изкуство” се номинират личности със значими постижения в областта на литературата, изобразителното изкуство, архитектура, музика, театър, танцово изкуство, фотография, съвременни визуални изкуства.

За награда “Млада Загора” могат да бъдат номинирани ученици с изключителни постижения и извоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси в сферата на науката и образованието; културата и изкуството. Кандидатите трябва да са класирани на призови места на регионални, национални или международни олимпиади, конкурси и състезания или да са разработвали и участвали в училищни, общински, регионални, национални или международни проекти с принос за утвърждаване на авторитета на учебното заведение, както и да имат личен авторитет сред съучениците си и учителите в съответното учебно заведение. Желаещите могат да правят своите номинации не по-късно от 15 май, съобщават организаторите.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button