Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Протести за Дебора

Вторият протест в подкрепа на Дебора от Стара Загора ще е на 8 август

Вторият национален протест в подкрепа на Дебора от Стара Загора, която стана жертва на насилие и получи 400 шева, ще е във вторник – 8 август. Това става ясно от пост във Фейсбук на нейната приятелка Моника Маринова, която първа съобщи за случая:

В Стара Загора протесната акция е насрочена за 18 ч. пред Съдебната палата.

„Протести ще има и в цялата страна със същият час. Допълнително в събитието ще бъдат обявени исканията ни, както и всички градове в които ще има протест. Протестът ще е във вторник, защото, мярката на Георги ще се гледа в сряда 09.08.2023“, пише Маринова.

Обвиняем за нападението над Дебора е Георги Николаев. Той беше задържан повторно, след силната обществена реакция, когато стана ясно, че е бил освободен, защото нараняванията на момичето са определени като „лека телесна повреда“.

Последваха оставки и извънредно свикване на депутатите, за да бъдат гласувани промени в Наказателния кодекс и Закона за защита от домашно насилие.

Моника Маринова уточнява, че протестите не са обвързани с нито една политическа партия и предупреждава, че организаторите няма да позволят това да се случи.

В поста е публикувана и банковата сметка на 18-годишната Дебора заради многото запитвания как може да ѝ се помогне:

Банка ДСК, гр. Стара Загора

IBAN BG10STSA93000027167767

BIC STSABGSF

Валута: ЛЕВА

ТИТУЛЯР: Дебора Красимирова Михайлова

Revolut: @debora02io

Източник: bTV

Подобни публикации

Back to top button