Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Битка за енергетика

Стара Загора е мястото, откъдето трябва да започне битката за българската енергетика

Старa Загора е мястото, откъдето трябва да започне битката за българската енергетика. Това заяви в Стара Загора председателят на партия АБВ Румен Петков. Той определи като престъпление посегателството върху АЕЦ “Белене”, което е част от националната сигурност на страната. По думите на Петков затварянето на ТЕЦ-ове в Маришкия басейн ще бъде окончателното убийство на сектора.

Продажбата на ядрени реактори на АЕЦ Белене на Украйна е престъпление към енергийната сигурност на странната ни, която е част от националната ни сигурност. Вместо да изграждаме, ние подаряваме реактори. Днес тяхната стойност е минимум 3милиарда и половиа, а ние го продаваме за милиард и 200 милиона.На хората, позволили това, трябва да им бъде потърсена сметка”, заяви той.

Стара Загора е мястото, откъдето трябва да започне битката за българската енергетика, заяви Румен Петков.

“Старозагорци заслужават подкрепа, защото това е национална кауза и защото бяха излъгани. Със сигурност обаче това трябва да стане”

Румен Петков призова обществото да защити проекта за АЕЦ „Белене“ и въглищната енергетика в комплекс  “Марица – изток”.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button