Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

В Стара Загора отбелязват 146 години от повторното Освобождение на града

На 13 януари (събота) се навършват 146 години от повторното Освобождение на Стара Загора през Руско-турската война 1877 – 1878 г.Община Стара Загора и Старозагорска света митрополия отбелязват славната дата в историята на града с отслужване напанихида от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан  и духовниците на Стара Загора в Енорийски храм „Света Троица” от 11.00 часа. По този начин ще бъде почетена паметта на загиналите при превземането, опожаряването и освобождението на Стара Загора български опълченци, руски воини и мирни граждани.

Във връзка с годишнината, Регионален исторически музей Стара Загора организира няк10олко инициативи. На 12 януари, от 14:00 ч. в РИМ – Стара Загора, ще се състои Детско художествено ателие за оцветяване на опълченци и бойни знамена. За участие се изисква предварително записване на тел. 042/919-214.

В същия ден, но от 15.00 часа, в музея ще се проведе образователна лекция с презентация на тема „Повторното Освобождение на Стара Загора през Руско–турската война”. Гости ще бъдат възпитаници на СУ „Васил Левски” и V ОУ „Митьо Станев”. Същото събитие ще се състои и на 13 януари (събота) от 14.00 часа.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button