Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Свят
Популярно

Зеленски се обръща към Европа за помощ, докато Тръмп разбива американския финансов пакет

Украинският президент Володимир Зеленски планира обиколка в западноевропейските страни, за да настоява за помощ срещу Русия, тъй като подкрепата за по-нататъшен пакет от помощи намалява в САЩ.

Пътуването на Зеленски съвпада с Мюнхенската конференция по сигурността в Германия, но лидерът ще посети също Париж и Берлин, съобщава Bloomberg News. Подробностите за пътуването на Зеленски все още не са напълно финализирани.

Вниманието му към Западна Европа идва в момент, когато бившият президент Тръмп хвърли тежестта си срещу изпращането на по-нататъшна военна помощ за Украйна. Тръмп призова републиканците да блокират пакет от 95 милиарда долара, който ще предостави помощ на Украйна и Израел, като Киев ще получи лъвския пай.

Ходът на Тръмп се връща към дългогодишното му отвращение към НАТО и убеждението му, че много от членовете на групата не плащат справедливия си дял за сигурността. Този уикенд той намекна, че ще позволи на Русия да нахлуе в страни, които не плащат пълните си вноски за сигурност.

УМЕРЕНИТЕ ДЕМОКРАТИ МЪЛЧАТ, ДОКАТО БАЙДЪН ПОЛИВА СЕНАТСКОТО ПОТВЪРЖДЕНИЕ ЗА СМЯНАТА НА ДЖОН КЕРИ

Президентът на Украйна Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски планира обиколка в западноевропейските страни, за да настоява за помощ срещу Русия, тъй като подкрепата за по-нататъшен пакет от помощи намалява в САЩ. (Виктор Ковалчук / Global Images Украйна чрез Getty Images)

 

“НАТО беше разбита, докато не се появих”, каза Тръмп в събота. “Казах: “Всички ще си платят”. Те казаха: “Е, ако не платим, все още ли ще ни защитавате?” Казах: “Абсолютно не.” Те не можеха да повярват на отговора.”

ТРЪМП СЕ ЗАЯЖДА С ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА, СЛЕД КАТО ДОКУМЕНТИТЕ НА БАЙДЪН СЪОБЩАВАТ: “БОЛЕН”

Бившият президент на САЩ каза, че “един от президентите на голяма страна” веднъж го попитал дали САЩ все още ще защитават страната си, ако бъдат нападнати от Русия, дори и да не плащат.

“Не, не бих ви защитил”, спомня си Тръмп пред лидера на страната. “Всъщност бих ги насърчил да правят каквото си искат. Трябва да платиш. Трябва да си плащаш сметките.”

Тръмп говори на предизборно събитие
Бившият президент Тръмп каза на членовете на НАТО, че “трябва да си плащате сметките”. (Спенсър Плат)

 

Въпреки съпротивата на Тръмп, пакетът от помощи излезе от Сената със 70 на 29 гласа.

Камарата на Сената на САЩ
Въпреки съпротивата на Тръмп, пакетът от помощи изглежда има солидни шансове да излезе от Сената, където 18 републиканци вече са се подписали. (Телевизия на Сената чрез AP)

 

Законопроектът обаче е изправен пред повече проблеми в контролираната от Републиканската партия Камара на представителите, където Тръмп има по-голямо влияние върху законодателите.

Източник: FOX NEWS

Подобни публикации

Back to top button