Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Любопитно
Популярно

Нов сингъл малц

В четвъртък марката шотландско уиски Highland Park обяви най-новия си сингъл малцов скоч: Highland Park Cask Strength No. 4.

Изданието идва преди 225-годишнината на дестилерията през септември.

Бутилирано на 64,3% ABV, Highland Park Cask Strength No. 4 е бленд от уискита. По-голямата част от сместа се състои от шери подправени европейски дъбови бъчви с първо пълнене, докато останалите компоненти отлежават в бъчви от бивше бърбън за първо пълнене, американски дъбови бъчви, подправени с шери, първи пълнещи се бъчви и малък брой бъчви за пълнене.

Бъчвите са избрани от Highland Park Master Whisky Maker Gordon Motion.

“За мен уискито със сила на бъчвите наистина празнува пътуването на уискито на индивида, най-добре се наслаждавайте на собственото си лично ниво на вода и лед”, каза Моушън. “Торфът от нашия дом в Оркни придава на уискито съвсем различен характер с ароматен хедър дим и неочаквани контрасти в сладки и опушени вкусове.”

Уискито не съдържа охлаждаща филтрация или добавки.

За да отпразнува старта, Highland Park възложи на дърводелеца Джейми Гонт да създаде скулптура от дъбовите бъчви, използвани за отлежаване на уискито. Скулптурата ще бъде изложена в Оркни, Шотландия, това лято.

“Занаятите на производството на уиски и дървообработването правят много паралели”, каза Гонт. “Точно както преобразявам парче дърво, дървото има същото въздействие върху уискито. Cask Strength No.4 не се различава; Всяка от бъчвите, използвани в уискито, допринася за сложните вкусове и аромати. За да отбележа старта, трансформирах дъгите от бъчвите, за да създам уникален дизайн, вдъхновен от Highland Park в най-чистата му форма. “

Highland Park Cask Strength No. 4 ще се предлага през юни от специализирани търговци на уиски и уиски барове от висок клас. Тя ще бъде на цена от 100 долара.

Източник: Whiskey Raiders

Подобни публикации

Back to top button