Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноПрепоръчани

Без възрастни шофьори на пътя

ЕС готви тесла за шофьорите над 65 г., за да им взима книжките от 1 януари 2024 г

Те са част от проекта Vision Zero и трябва да подобрят пътната безопасност в Европа

 

В страните от Европейския съюз от януари 2024 г. влизат в сила нови изисквания за шофьорите над 65 години.

Затегнатите изисквания са част от проекта Vision Zero. Той е предназначен да подобри пътната безопасност в Европа и да намали броя на произшествията.

В страните от Европейския съюз от януари 2024 г. влизат в сила нови изисквания за шофьорите над 65 години, съобщават световните издания.

В ЕС шофьорите над 65 години ще трябва да преминат психологически преглед за подновяване на шофьорските книжки. В противен случай те ще бъдат лишени от правата си.

Затегнатите изисквания са част от проекта Vision Zero. Той е предназначен да подобри пътната безопасност в Европа и да намали броя на произшествията.

Резултатите от психологическите изследвания ще покажат дали водачът има евентуални проблеми с концентрацията. Ако резултатът потвърди опасенията, тогава такъв шофьор вече няма да може да управлява кола.

ЕС също планира да въведе опреснителни курсове за шофьори над 70 години. Експертите отбелязват, че тази категория най-често попада в катастрофи.

Друго нововъведение може да бъде намаляване на валидността на шофьорските книжки за възрастни граждани. Например предлага се шофьорите на възраст над 70 години да подновяват книжката си на всеки пет години със задължителни психологически прегледи на всеки две години.

Източник: Блиц

Подобни публикации

Back to top button