Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЗдравеНовиниТОП новини

Д-р Красимир Пейчев е Лекар на годината

Наградата за цялостен принос в медицината Лекар на годината за 2023 година в област Стара Загора ще бъде връчена на д-р Красимир Пейчев. Той е дългогодишен хирург, а от 3 години е управител на ДКЦ „Районна поликлиника” Казанлък. Той реновира поликлиниката и я превърна в истинско здравно заведение на европейско ниво. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора председателят на Районната колегия на Български лекарски съюз д-р Генка Пейчева. В здравното предаване „Часът на Хипократ“ тя обяви, че са отличени лекари в общо 5 категории.

Завеждащият на отделението по хирургия в болница „Тракия“ проф. Александър Юлиянов и целият му екип ще получат приза за иновации. В категорията Млад лекар е отличен д-р Трифонов за приноса му за учредяването на младежката секция към лекарския съюз в Стара Загора.

За особени заслуги към съсловната организация ще бъде удостоен председателят на общопрактикуващите лекари в региона д-р Слави Славов. За дългогодишен принос към специалността отличието се присъжда на д-р Иван Василев, специалист по патоанатомия.

Церемонията Лекар на годината се организира традиционно в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври. Официалното връчване на наградите в Стара Загора тази година ще бъде на 13 октомври.

Повече по темата чуйте от интервюто на Валентин Калчев с председателя на Районната колегия на Български лекарски съюз д-р Генка Пейчева.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button