Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЗдравеПрепоръчани

Стара Загора е домакин на шестото издание на фестивала „Здравей, Здраве“

Фестивалът популяризира здравословния начин на живот

Стара Загора ще бъде домакин на шестото издание на фестивала „Здравей, Здраве“, популяризиращ здравословния начин на живот. Той ще се проведе този уикенд на Антична улица „Августа Траяна“, съобщи на пресконференция Боряна Узунова, част от организаторите на събитието. Тя допълни, че около 200 ще са лекторите, изложителите и участниците във форума. За първи път фестивала ще предложи и прожекция на филми. Първият ще бъде “Сезоните на душата”. Той ще може да бъде гледан в събота в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Лентата е посветен на живота и делото на Веселин Орешков. Другият филм, който може да се види, ще бъде излъчен в неделния ден, отново в библиотеката. Това е филмът за Даманхур на журналиста Георги Тошев.

Сред лекторите ще са д-р Емилова, Георги Славов, Владимир Игнатов, Климент Петков.

“Ще бъдат изложени билки, екологично чисти храни, веган бургери и торти, продукти от кестени, оцет от бъз, смокиня, дренки, сок от арония, аранжиран с шоколад, клетъчна храна, медицинска козметика и много други”, посочи другият организатор Ваня Дионисиева.

Посетителите ще могат да се включат в специална работилница, в която ще се приготвят различни ястия. Ще бъдат представени сектори за книги за здравето, бижута и козметика. “Мисията на фестивала е даването на пример от нас към децата за здраве и здравословен начин на живот”, допълни Поли Гънчева от библиотека „Родина“. Детският кът е насочен към оздравителни практики, поднесени като игра и раздвижване, ще гостува Спасителният център за диви животни и екипът му.

По време на форума екип от Регионална здравна инспекция Стара Загора ще се включи с превантивни практики за алкохол, тютюнопушене и физическа активност.

Фестивалът „Здравей, Здраве“ се провежда в цяла България и популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button