Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини
Популярно

Фотографска изложба “И ти можеш” в Стара Загора

Фотографската изложба “И ти можеш” гостува за първи път в Стара Загора. Тя е подготвена от Фондация “Мисия Криле”. В нея бежанки, намерили дом в България разкриват лицата си.

Изложбата е с пътуващ характер и показва историите на група жени от Иран, Сирия, Ирак, Нигерия и Афганистан, преминали през Центъра за настаняване на бежанци в гр. Харманли.

Това са жени с различна история и неясно бъдеще, които се съгласиха да разкажат за своите предизвикателства.

Преди 2 години 12-те бежанки решиха да излязат от анонимност и да споделят историите си, за да отправят силно и емоционално послание към българската жена.

„Искаме да представим техните лица и послания към българските жени. Те казват нещо кратко и ясно: „Щом аз се справих, значи и ти можеш!““, каза Диана Димова от “Мисия Криле”.

Инициативата е изцяло на жените бежанци с финансовата подкрепа на „Български фонд за жените“. Изложбата ще бъде открита в 14.00 часа днес във фоайето на Комплекса за социални услуги в Стара Загора, намиращ се на ул. „Христо Ботев” 205.

На откриването ще присъства и екип на УНИЦЕФ – България, начело с Кристина де Брюин, представил на УНИЦЕФ в България. 

Входът е свободен.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button