Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини
Популярно

Тракийски университет – Стара Загора открива своя база в Царево

Ректорът на Тракийски университет проф. д-р Добри Ярков посети черноморския град Царево за официалното подписване на договора за сътрудничество между учебното заведение и Община Царево. По силата на споразумението, старозагорската алма матер ще открие изнесена база в курортния град, където ще се провежда изнесено обучение на студенти и докторанти в различните специалности, в които те се обучават.

Така Царево става третият черноморски град след Варна и Бургас, в който висше учебно заведение от Стара Загора ще има база.

„Днес е съдбовен ден за нашия град и нашата община, защото даваме началото на академичния живот в Община Царево.“ – заяви при официалното подписване на споразумението кметът на Царево, Георги Лапчев. Бъдещото звено на учебното заведение ще предлага обучение на студенти в различните научни направления, които университета предлага. Ще има и специалност, която ще е обвързана с отглеждането на морска храна, защото Царево е най-голямата морска община.

„Много се радвам, че вече сме и в град Царево! Уверявам Ви, че само след няколко години ще се радваме на добри резултати като запазим младите хора от региона, да останат да живеят тук.“ – каза проф. Ярков по време на официалната церемония. „Това, което стартираме днес, ще бъде полезно за Тракийски университет, за Община Царево и бих казал – за цяла България.“

Кметът Георги Лапчев връчи символично на проф. Ярков ключа за сградата на бившия Българо-германския център, в която ще се помещава Тракийски университет. Към момента в старозагорския университет се обучават около 10 000 студенти от над 50 държави от целия свят. Над 600 висококвалифицирани преподаватели, както и гост-лектори от други университети в страната и чужбина ръководят обучението по повече от 70 бакалавърски специалности и магистърски програми. Университетът провежда и повече от 70 докторски програми.

Източник: infoZ.bg

Подобни публикации

Back to top button