Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Кметът на Стара Загора: Подкрепяме миньорите и енергетиците

Живко Тодоров заслужи поредно отличие от конкурса “Кмет на годината” в тазгодишното издание на наградите, организирани от Kmeta.bg. Той взе голямата награда за голяма община и беше отличен за целия си мандат 2019 – 2023 г. по време на 11-ото издание на конкурса. Стара Загора и Живко Тодоров са носители на няколко от престижните отличия през годините: “Култура и туризъм”, “Smart City” и “Кмет на гражданите”. Днес той беше гост в студиото на “Денят започва”.

По повод провежданите в страната протести, в които се включиха енергетици и миньори, Живко Тодоров заяви, че над 15 000 души са пряко заети във въглищните централи. Над 5000 души от Стара Загора работят в комплекса “Марица изток”, така че за местната власт този въпрос е изключително важен.

“Ние подкрепяме миньорите и енергетиците от района в желанието им да има справедлив преход, защото когато говорим за зелена икономика и преминаване от замърсяващо производство към чисто, трябва то да се случи по справедлив начин със създаване на необходимите работни места, които да заменят впоследствие работата на хората като се създаде приемственост и достатъчна заетост за хората от региона”, каза той.

Правителството ще гарантира работните места в сектор “Енергетика” чрез споразумение

Живко Тодоров сподели идеята си летището в Стара Загора, което отдавна не функционира като такова, да бъде превърнато в индустриална зона. Това са над 2 200 декара. Необходимо е да се изгради инфраструктура на тези терени, допълни той. Според него, инвеститорите ще дойдат в Стара Загора.

“Ние създадохме общинска индустриална зона, която се напълни. Нямаме свободен терен в момента, така че от години работим по темата, но алтернативата на едни работни места могат да бъдат само други работни места с висока добавена стойност”, подчерта той.

Живко Тодоров каза още, че в неделя ще обяви дали ще се кандидатира отново за кмет на Стара Загора.

Източник: БНТ

Подобни публикации

Back to top button