Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Старозагорската опера с три спектакъла на открито

Три спектакъла ще представи Държавна опера Стара Загора в традиционните Празници в долината на тракийските царе на брега на язовир "Копринка"

За трета поредна година Държавна опера – Стара Загора ще вземе участие в традиционните Празници в долината на тракийските царе, организирани и провеждани от община Казанлък. Това съобщават на официалния сайт на институцията.

Фестивалните вечери ще започнат на 30 август от 20:00 часа със спектакъла на операта „Атила” от Джузепе Верди. Басът Юлиан Константинов ще се изяви в ролята на хунския вожд Атила. Сръбското сопрано Драгана Радакович ще гостува в ролята на Одабела, баритонът Александър Крунев ще бъде в ролята на Ецио. Участие ще вземат още солистите Александър Марулев /Леоне/ и Ивайло Йовчев – в ролята на Улдино, оркестър, хор, деца от Детско- юношеската студия за опера и балет, Прабългарска школа за опера и балет. Диригент Ивайло Кринчев, режисьор Огнян Драганов, хормайстор Младен Станев.

На 1 септември от 20:00 часа Балетът на Старозагорската опера ще представи танцовия спектакъл по хореографията на Марио Пиаца „Гето”. В представлението главните роли ще бъдат изпълнени от примабалерината Анелия Димитров /в ролята на Сара/, Фиорди Лоха /Давид/, Кармен Демирташ ще бъде Душата, а Калин Любенов – Равина.

Финалът на 3 септември „На брега на древния Севтополис” е отреден за спектакъла на мюзикъла „Есмералда – Парижката Света Богородица” по музиката на Рикардо Кочанте с участието на Михаела Филева в ролята на Есмералда. Трогателната история на Гърбушкото от Нотр Дам ще бъде пресъздадена от солистите Марин Русинов /фроло/, Николай Моцов / Гренгоар/, Борис Тасков /Квазимодо/, Димитър Райчев /Феб/, Денис Бояджиев /Клопен/, Гергана Николаева /Фльор де Лиз/, оркестъра, хора, децата на Детско-юношеската студия за опера и балет на Държавна опера – Стара Загора. Диригент Владимир Бошнаков, хормайстор Младен Станев, хореография Марио Пиаца, режисьор Виолета Горчева, сценография и костюми Денис Иванов.

Всички спектакли ще се играят на специално построената сцена на язовир „Копринка”.

Източник: Утро

Подобни публикации

Back to top button