Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Явор Божанков: Няма коалиция на ПП-ДБ с ГЕРБ

“Гласувах с абсолютна убеденост за наш кабинет, в наш мандат, за наш премиер – Николай Денков. Това искахме от самото начало. Ние казахме, че пред България друг път няма. Това е програмата, това са националните приоритети. Около това трябва да търсим съгласие. И това се случи”, каза депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков в сряда пред Нова тв.

Той напомни, че ПП-ДБ няма сключено коалиционно споразумение с ГЕРБ, въпреки присъствието на Мария Габриел като вицепремиер от ГЕРБ в състава на кабинета.

“Това е вицепремиер, който е бил еврокомисар и има добри позиции в ЕНП, които са доминиращи в Европа. Ако преследваме външнополитическите цели за влизане в Шенген и еврозоната, имаме нужда от тези позиции и експертиза”, каза Божанков.

“Вчера ни атакуваха брутално. Президентът излезе по време на химна, за да ни блъска още малко пред медиите. Това е същият президент, който постоянно казва, че редовен кабинет трябва да има”, напомни той.

После Божанков напомни, че атаката е идвала БСП и ИТН, които също носят вина България да влезе в тази спирала от избори.

“Сякаш всички искаха редовен кабинет, а вчера атаката бе по самата идея да има редовно правителство. Нямаше дебат в зала по състава и програмата на правителството”, подчерта народният представител.

Той коментира и подкрепата на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета: “Това не е поискана подкрепа. Кабинетът щеше да бъде избран със и без тези два гласа. Те са решили да гласуват така и подчертаха, че става въпрос за  тяхната подкрепа за конституционна реформа. Ние такава ще търсим подкрепа и от БСП, и от ИТН. ДПС имат такава готовност, защото имат готов проект от предишни издания на Народното събрание”.

Източник: Mediapool

Подобни публикации

Back to top button