Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Издигат Живко Тодоров за четвърти мандат кмет на Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще бъде издигнат за четвърти мандат, съобщава БНР. 

Инициативна група от 50 различни представители на икономическия, културния и образователен живот в Стара Загора, обяви публично подкрепата си за неговата кандидатура.

Това оповестиха президентът на Ротари клуб Стара Загора – Берое Антон Тонев, Вени Петрова, председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града и доц. Емил Славов зам.-ректор на Тракийския университет и общински съветник от партия ГЕРБ.

Тримата разкриха, че са проведени няколко срещи с Тодоров, но по думите им към момента той не е дал категоричен отговор дали ще промени решението си ще приеме да влезе в битката за нов управленски мандат.

“Ние искаме бъдещето на града да продължи. Живко Тодоров е доказал, че е мъдър и консенсусен”, мотивира позицията на инициативната група Вени Петрова.

“Ние искаме да бъдем катализатор на решението за участие на Живко Тодоров в кметската надпревара. Партия ГЕРБ е тази, която може да го издигне”, обясни от своя страна доц. Емил Славов.

Тодоров благодари на Инициативната група и обяви, че съвсем скоро предстои да даде окончателен отговор.

Това би било четвърти мандат за кмета, който получава и подкрепата на ГЕРБ по традиция. Първия си мандат той спечели от позицията и на народен представител от ГЕРБ, а и в момента е част от Изпълнителната комисия на партията.

По информация и в момента ще бъде избраникът на ГЕРБ за Стара Загора.

На местните избори на 29 октомври той ще се изправи по всяка вероятност срещу общинския съветник и член на ДСБ Димитър Чорбаджиев от “Продължаваме промяната – Демократична България” и изпълнителния директор на РАО “Тракия” и преподавател в Тракийския университет проф. Иван Върляков от БСП.

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button