Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини

Стара Загора ще е домакин на национален конкурс за млади джаз изпълнители в събота

Близо 30 ученици ще вземат участие в 5-ия национален конкурс за млади джаз изпълнители – Стара Загора, който ще се проведе утре, 17 юни, на сцената на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. Това съобщи за БТА Надя Тончева, преподавател по поп и джаз пеене в Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.

Началото на конкурсната програма ще бъде от 12:00 часа От думите ѝ стана ясно, че участниците са разделени в две възрастови групи: първата е от 10 до 13 години, а втората – от 14 до 18 години. В конкурса ще се представят деца от Стара Загора, Казанлък, Варна, Бургас, София и други.

В състава на журито, което ще оценява талантите, традиционно ще присъстват изтъкнати наши джаз музиканти и едновременно с това преподаватели във висши музикални учебни заведения по дисциплината “Поп и джаз изпълнителско изкуство”.

Тончева посочи, че Министерството на културата отпуска три стипендии от по 1500 лв. за отличени участници от първа категория – вокалисти, втора възрастова група.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button